Stedentrip Praag

Praag

Bezoek Praag een van de mooiste steden van Europa met zijn vele bijzonder bezienswaardigheden. De historische binnenstad is zeer rijk aan cultuur, kunst en historie.

Weekendje Praag

De historische binnenstad van Praag is zo rijk aan cultuur, kunst en historie dat UNESCO het op de Werelderfgoedlijst heeft gezet. Je vindt er vele bijzondere bezienswaardigheden, waaronder de Praagse Burcht, de Joodse Wijk en de prachtige Karelsbrug over de Moldau. Even bijkomen kan in een van vele authentieke barretjes voor een Tsjechische pils!

Ontdek Praag

De vele bruggen over de Moldau zijn niet te missen tijdens een stedentrip in Praag. De bekendste en mooiste brug over de rivier is de Karelsbrug, die het stadscentrum met de oude wijk Malá Strana verbindt. De Karelsbrug is aan weerszijden versierd met tal van heiligenbeelden en is alleen toegankelijk voor voetgangers. De hele dag heerst er een gezellige drukte met toeristen, kunstenaars en straatartiesten.

Via de brug loop je richting de Praagse Burcht, een van de bekendste bezienswaardigheden van Praag gelegen op een heuvel. Hiervandaan heb je een mooi uitzicht over de vele kerken, paleizen en bruggen van Praag. Onderdeel van de Praagse Burcht is de St. Vitus-kathedraal. Dit bouwwerk wordt gekenmerkt door de hoge torens die boven Praag uitsteken

Bezoek ook de indrukwekkende Joodse Wijk met onder andere monumenten, synagogen en de Joodse begraafplaats.
Sluit de dag af met een bezoek aan het Staré Mesto, ofwel het oude stadsplein waar om het uur de kleine deurtjes van de beroemde astronomische klok openen. Een prachtig schouwspel! Waarna je lekker kan gaan genieten op een van de vele terrasjes!

Mooie Accomodaties in Praag

Op loopafstand van het centrum

INNSIDE by Melià Prague Old Town vanaf € 259.00
Grandior Hotel Prague vanaf € 330.00
Hotel Rott, kleine markt Praag, vanaf € 288.00
Grandium vanaf € 388.00
Garden Court vanaf € 241.00

Busreizen naar Praag

6-daagse busreis of 5-daagse vlieg-busreis Historisch Praag, Hotel Emmy**** vanaf € 379
6-daagse busreis Kerst in stijlvol Praag vanaf € 589.00
8-daagse busreis Het Duitse Ertsgebergte en Praag vanaf € 579.00